Skip to main content

Extraescolars

Aquesta és la proposta de les activitats extraescolars que ofereix l’AMPA Mogent per als alumnes de l’escola.
 

Un cop acabat el termini d’inscripció aquest horari podrà ser modificat per garantir el correcte funcionament de les activitats. Tanmateix es podran anul·lar les activitats que no assoleixin les inscripcions mínimes necessàries.

 

Durada de les activitats

Les activitats comencen el dia 1 d’octubre del 2018 i acaben el dia 31 de maig de 2019, exceptuant Anglès amb l’empresa Kids&Us que començarà el dia 12 de setembre.

Les activitats de migdia tenen una durada d’una hora. Les activitats de tarda tenen una durada d’una hora i mitja, de 16:30 h a 18:00 h. La primera mitja hora per a un berenar lleuger i la següent hora per realitzar l’activitat.

IMPORTANT! L’activitat d’Anglès té una durada d’una hora i quart, de 16:30 h a 17:45 h, amb un quart d’hora per berenar i una hora d’activitat. Les activitats de dibuix començaran a les 13:45 h.

 

Inscripcions

El període d’inscripció és del 19 de juny al 21 de setembre de 2018.

Novetat!
Aquest any per inscriure-us ho podeu fer a través de la nova aplicació web per als socis de l’AMPA. Només cal que entreu a socis.ampamogent.cat. Recordeu que cal haver pagat prèviament la quota de socis.

Us adjuntem un full on us expliquem el funcionament de l’aplicació.

Descarrega el documentFuncionament de l’aplicació webDescarrega el documentInformació extraescolars pel curs 2018-2019

Les places són limitades. En cas d’excés d’inscripcions, tindran prioritat els alumnes que renovin activitat i facin la inscripció el mes de juny. Les noves inscripcions s’assignaran en funció de l’ordre d’inscripció.

 

Pagaments

El pagament es realitzarà mensualment a través del servei de TPV de l’Escola Mogent dins l’opció de pagaments. Podeu fer-ho des d’internet a www.tpvescola.com o des del caixer ubicat a l’escola. També disposen d’una app, TPVEscola, que us podeu descarregar des del vostre mòbil. L’activitat d’anglès impartida per l’empresa Kids&Us es cobrarà a través de la mateixa empresa.

Les altes i baixes es gestionaran a través de l’aplicació web entre els dies 25 i 31 del mes actual. En cas de realitzar l’alta o la baixa un cop ha començat el mes següent es cobrarà l’import corresponent a la mensualitat sencera de l’activitat.

La participació dels alumnes en les activitats suposarà la contractació d’una assegurança d’acci-dents personals que es cobrarà junt amb el primer rebut de l’activitat. El cost de l’assegurança és de 4€ i té validesa per a realitzar qualsevol activitat extraescolar durant tot el curs.

IMPORTANT! Us recordem que s’ha d’estar al corrent de pagament per poder participar a l’activitat i és condició indispensable ser soci de l’AMPA per poder inscriure els vostres fills/es a qualsevol activitat extraescolar. És per això que és necessari haver pagat prèviament la quota anual de 36€, també des del servei de TPV.

 

 

Activitats

 

Música i moviment (P4 i P5)

Organitza: Escola Municipal de Música

De ben petits comencem a treballar, mitjançant el joc i divertides activitats, el sentit del ritme, la coordinació, reconeixement de les característiques del so, conèixer la nostre veu… Despertem la musicalitat dels infants, per a que gaudeixin de la música.

 

Instruments (de 1r a 6è)

Organitza: Escola Municipal de Música

Vols tocar en un grup de rock? Tocant la bateria, la guitarra, el baix, el piano, cantant. Podràs descobrir i tocar tots aquests instruments, amb els teus amics, i fer cançons amb ells. Fem música?
Grups reduïts de 4-6 alumnes.

 

La Coral de l’escola (de 3r a 6è)

Organitza: Escola Municipal de Música

La veu és un instrument musical que portem sempre a sobre. A vegades ens fa vergonya, ens sembla que no sabem cantar, però quan ens hi posem ho passem la mar de bé! Aprendrem a cantar, a cantar amb els nostres companys, a escoltar-nos i, sobretot, prepararem cançons per a poder cantar-les a tota l’escola.

 

Teatre (de 1r a 6è)

Organitza: Escola Municipal de Música

Sigui per a passar-ho bé, sigui per feina, a la vida ens toca exposar-nos, actuar moltes vegades: representar un personatge, llegir un text, fer una presentació…
En aquesta extraescolar farem una iniciació a l’apassionant món del teatre i els actors, l’autoconeixement i el desenvolupament de l’empatia gràcies a la representació de diferents personatges o rols, tot aprenent les eines bàsiques d’aquesta disciplina artística.

 

Iniciació al dibuix (de P4 a 1r)

Organitza: Jordi Mas (Videoclub La Roca)

Pensat per als més petits de P4 fins a 1r on descobriran diferents materials per a diferents activitats plàstiques i com dibuixar tot allò que poden imaginar.

 

Dibuix (de 2n a 6è)

Organitza: Jordi Mas (Videoclub La Roca)

Una presentació dels diferents estils de dibuix per tal que cada nen i nena pugui descobrir quin és el que més li agrada proporcionant-los coneixements que podran aplicar en qualsevol estil.

 

Cuina 2 grups (P5-2n i 3r-6è)

Organitza: 2/4 de cinc (antiga Qmonas)

Qui diu que amb el Menjar no es juga?
Crearem la curiositat per les receptes de cuina seguint el fil conductor d’un centre d’interès. Els alumnes aprendran a treballar a la cuina d’una manera divertida i quasi sense adonar-se’n. Gaudiran de les seves primeres receptes a través de l’experimentació i la manipulació d’aliments.

 

Petits científics 2 grups (1r-2n i 3r-4t)

Organitza: Explorium

Introduïm els alumnes al pensament científic mitjançant l’experimentació. Les activitats i reptes que es proposen connecten diverses disciplines com la química, la física, la biologia, les matemàtiques, la geologia, l’arquitectura, la robòtica, etc.

 

Circ (de 1r a 6è)

Organitza: A parts iguals

El circ ens permet combinar a parts iguals el circ, el teatre, la dansa, el joc, el perfeccionament, la riquesa imaginativa, l’exercici gimnàstic i la delicadesa en les formes d’execució. Malabars, acrobàcies, expressió corporal, clown, trapezi, teles, aeris, construcció d’un taller de malabars. Acabarem el curs amb una mostra.

 

Ioga (de 1r a 6è)

Organitza: Centre de Ioga Omshanti

Apropament a l’aprenentatge del Ioga a través del joc.
A partir dels cinc anys, ja és possible la consciència dels ritmes respiratoris, l’inici d’un bon condicionament físic i un desenvolupament mental. La pràctica del Ioga estimula la creativitat, la imaginació i la sensibilitat, i es dóna la consciència de la connexió amb la natura. Es va adquirint força, equilibri, flexibilitat i coordinació física i mental. Sempre des del respecte als altres i del treball en equip.

 

Escacs (de 1r a 6è)

Organitza: Club Escacs Granollers

Els alumnes obtenen els coneixements elementals per a jugar una bona partida d’escacs. Des de les normes del joc, a com jugar a l’obertura (o com començar bé una partida), el desenvolupament de les peces, com jugar finals (posicions amb poques peces), i les estratègies i idees més importants d’aquest joc i esport que desenvoluparà la lògica i la imaginació en els vostres fills.

 

Robòtica i videojocs (5è i 6è)

Organitza: Marc Giralt

PROJECTE MOG.INO – Robòtica, creació de videojocs i altres invents al Mogent.
L’activitat s’estructura al voltant de l’experimentació amb la placa de processament digital Arduino i fomenta les possibilitats de pensament lógico-computacional entre els nois i noies d’edats entre 6 i 12 anys. S’incorpora el bloc de creació de videojocs pels alumnes de 5è i 6è.
Es tracta d’un sistema lliure i de codi obert que permet interconnectar diferents tipus de sensors, motors, i altres components electrònics per tal de crear qualsevol tipus d’enginy electrònic que es pugui imaginar, ja sigui per resoldre un problema de forma enginyosa o simplement per diversió. A partir d’aquest sistema es poden crear des de petits jocs de leds i llums, fins a sistemes d’alarma, de control de reg d’un hort, o fins a robots. No hem volgut titular l’activitat simplement “Robòtica” perquè el concepte va molt més enllà d’això.

 

Anglès (de P3 a 2n)

Organitza: Kids&Us

Kids&Us fa servir una metodologia d’aprenentatge basada en el procés natural d’adquisició de la llengua materna, un procés infal·lible que té lloc en un ordre determinat, natural i espontani… Voleu saber més i descobrir sobre el nostre mètode? www.kidsandus.es
Grups de 4 a 8 alumnes. En cas de més inscripcions s’obriran nous grups amb dia a concretar.

 

Anglès 2 grups (2n-4t i 5è-6è)

Organitza: Cambridge School

Les classes tenen per objectiu fomentar l’interès per l’idioma i desenvolupar una pronunciació correcta. Totes les activitats que es fan segueixen el fil conductor d’un llibre que tracta un tema diferent cada mes per tal de donar un sentit de continuïtat i progrés, la qual cosa també assegura que el vocabulari i les frases clau es revisin i reciclin.
Es potenciarà l’expressió orals als grups de 5è i 6è.

 

Trail Running (de 1r a 6è)

Organitza: A parts iguals

Combinem l’esport i el lleure per crear una activitat on l’infant realitzi esport d’una manera més recreativa, social i sense compromís. Activitats al medi natural, curses d’orientació, jocs, gimcanes, excursions, creació de cursa infantil, creació d’un circuit de geoamagatalls.

 

Iniciació a l’activitat física (de P3 a P5)

Organitza: BM La Roca

Activitats físiques i esportives amb l’adquisició d’hàbits saludables. Formació en valors com la tolerància, el respecte als altres i el treball en equip.
Gràcies a l’acord signat entre la Fundació Handbol Roquerol i l’AMPA Mogent, aquest curs l’activitat d’Iniciació a l’esport tindrà un cost de 15€ semestrals (2 quotes durant el curs) en concepte d’assegurança i material, per tal de fomentar la pràctica esportiva entre els més petits.

 

Iniciació a la dansa (de P4 a 1r)

Organitza: Escola de dansa ROCA

La pràctica de diferents disciplines de dansa practicada en edats primerenques ajuda a desenvolupar el sentit de l’equilibri, el ritme i la consciència del propi cos alhora que afavoreix l’agilitat mental i física.
A través de la dansa treballarem els sentiments de confiança, la disciplina, la coordinació, el companyerisme i altres qualitats que ajuden a formar una bona personalitat.

 

Dansa urbana (de 2n a 6è)

Organitza: Escola de dansa ROCA

Treballarem les capacitats psicomotrius com la coordinació i l’equilibri.
De manera dinàmica i divertida treballarem la disciplina a través de coreografies, improvisacions i part d’acrobàcies, alhora que reforçarem el treball en equip i la socialització. També treballarem el ritme i contribuirem a corregir males postures corporals, combatrem l’obesitat infantil, millorarem l’autoestima i ens ajudarà a reduir símptomes d’estrès i ansietat.

 

Taekwondo (de 1r a 6è)

Organitza: Associació Esportiva Green Football

El taekwondo es un art marcial de les mes completes que existeix, on hi ha una fusió d’esport i d’art marcial, l’alumne aprendrà els atacs, defenses, pumses, nocions de combat…
En l’aspecte físic , el taekwondo ajuda a desenvolupar al màxim totes les capacitats pròpies del nostre cos, força, elasticitat, resistència, integració, adaptació, així com un desenvolupament harmònic i funcional de tot el nostre organisme.
Espiritualment, aquest esport ens ensenya als seus participants a que s’ha de ser perseverant amb els objectius dissenyats, a més d´ inculcar una sèrie de valors de l’educació i del companyerisme, els nens/es aprendran a respectar tant al seu mestre com als seus companys.