Skip to main content

Extraescolars

Aquesta és la proposta de les activitats extraescolars que ofereix l’AMPA Mogent per als alumnes de l’escola.
 

Un cop acabat el termini d’inscripció aquest horari podrà ser modificat per garantir el correcte funcionament de les activitats. Tanmateix es podran anul·lar les activitats que no assoleixin les inscripcions mínimes necessàries.

En cas de confinament, no es realitzaran activitats extraescolars a l’escola. Cada empresa o entitat organitzadora informarà de les mesures que durà a terme si es dona el cas.

 

Durada de les activitats

Les activitats comencen el dia 1 d’octubre del 2020 i acaben el dia 28 de maig de 2021, exceptuant les activitats de música que acaben a final de curs.

Les activitats de migdia tenen una durada d’una hora. Les activitats de dibuix començaran a les 13:45 h.
Les activitats de tarda tenen una durada d’una hora i mitja, de 16:30 h a 18:00 h. La primera mitja hora per a un berenar lleuger i la següent hora per realitzar l’activitat.

Pel que fa a l’activitat d’anglès amb l’empresa Kids&Us que començarà el dia 14 de setembre de 2020 i finalitzarà el 18 de juny. Les classes es realitzaran en format 100% presencial, excepte en situació de confinament, en aquest cas es realitzaran de forma “ON LINE” a través d’una plataforma en el mateix horari assignat per a les classes. No es realitzarà tall ni interrupció de classes sota cap concepte.

L’activitat d’anglès amb Kids&Us té una durada d’una hora i quart, de 16:30 h a 17:45 h, amb un quart d’hora per berenar i una hora d’activitat.

 

Inscripcions

El període d’inscripció és del 20 de juny al 20 de setembre de 2019.

IMPORTANT!
Per inscriure-us ho podeu fer a través de l’aplicació web per als socis de l’AMPA. Només cal que entreu a socis.ampamogent.cat. Recordeu que cal pagar la quota de socis.

Us adjuntem un full on us expliquem el funcionament de l’aplicació.

Descarrega el documentFuncionament de l’aplicació webDescarrega el documentInformació extraescolars pel curs 2020-2021

Les places són limitades. En cas d’excés d’inscripcions, tindran prioritat els alumnes que renovin activitat i facin la inscripció el mes de juny. Les noves inscripcions s’assignaran en funció de l’ordre d’inscripció.

 

Pagaments

El pagament es realitzarà mensualment a través del servei de TPV de l’Escola Mogent dins l’opció de pagaments. Podeu fer-ho des d’internet a www.tpvescola.com o des del caixer ubicat a l’escola. També disposen d’una app, TPVEscola, que us podeu descarregar des del vostre mòbil. L’activitat d’anglès impartida per l’empresa Kids&Us es cobrarà a través de la mateixa empresa.

Les altes i baixes es gestionaran a través de l’aplicació web entre els dies 25 i 31 del mes actual. En cas de realitzar l’alta o la baixa un cop ha començat el mes següent es cobrarà l’import corresponent a la mensualitat sencera de l’activitat.

La participació dels alumnes en les activitats suposarà la contractació d’una assegurança d’acci-dents personals que es cobrarà junt amb el primer rebut de l’activitat. El cost de l’assegurança és de 4€ i té validesa per a realitzar qualsevol activitat extraescolar durant tot el curs.

IMPORTANT! Us recordem que s’ha d’estar al corrent de pagament per poder participar a l’activitat i és condició indispensable ser soci de l’AMPA per poder inscriure els vostres fills/es a qualsevol activitat extraescolar. És per això que és necessari pagar la quota anual de 36€, també des del servei de TPV.

 

 

Activitats

 

Música i moviment (P4 i P5)

Organitza: Escola Municipal de Música

De ben petits comencem a treballar, mitjançant el joc i divertides activitats, el sentit del ritme, la coordinació, reconeixement de les característiques del so, conèixer la nostre veu… Despertem la musicalitat dels infants, per a que gaudeixin de la música.

 

Instruments (de 1r a 6è)

Organitza: Escola Municipal de Música

Vols tocar en un grup de rock? Tocant la bateria, la guitarra, el baix, el piano, cantant. Podràs descobrir i tocar tots aquests instruments, amb els teus amics, i fer cançons amb ells. Fem música?
Grups reduïts de 4-6 alumnes.

 

Iniciació al dibuix (de P4 i P5)

Organitza: Taller d’Arquitectura i Arts Plàstiques

Treballar l’observació per identificar el que ens envolta i detectar-ne el que és essencial. Aproximació a les possibilitats de les diferents tècniques, llapis colors, retoladors, collage i ceres.

 

Dibuix i pintura (de 1r a 3r)

Organitza: Taller d’Arquitectura i Arts Plàstiques

Aprendre a representar el que imaginem i a descriure la realitat que veiem. Experimentar amb possiblitats que permet el dibuix i la pintura. Conceptes bàsics del colors i del traç.

 

Dibuix i manga (de 4t a 6è)

Organitza: Taller d’Arquitectura i Arts Plàstiques

Aprendre els conceptes bàsics del dibuix manga i obtenir el primer contacte amb el rostre i les seves parts, les proporcions del cos i el moviment.

 

Circ (de 1r a 6è)

Organitza: A parts iguals

El circ ens permet combinar a parts iguals el circ, el teatre, la dansa, el joc, el perfeccionament, la riquesa imaginativa, l’exercici gimnàstic i la delicadesa en les formes d’execució. Malabars, acrobàcies, expressió corporal, clown, trapezi, teles, aeris, construcció d’un taller de malabars. Acabarem el curs amb una mostra.

 

Ioga per nens (de 1r a 6è)

Organitza: Centre de Ioga Omshanti

Apropament a l’aprenentatge del Ioga a través del joc.
A partir dels cinc anys, ja és possible la consciència dels ritmes respiratoris, l’inici d’un bon condicionament físic i un desenvolupament mental. La pràctica del Ioga estimula la creativitat, la imaginació i la sensibilitat, i es dóna la consciència de la connexió amb la natura. Es va adquirint força, equilibri, flexibilitat i coordinació física i mental. Sempre des del respecte als altres i del treball en equip.

 

Escacs (de 1r a 6è)

Organitza: Club Escacs Granollers

Els alumnes obtenen els coneixements elementals per a jugar una bona partida d’escacs. Des de les normes del joc, a com jugar a l’obertura (o com començar bé una partida), el desenvolupament de les peces, com jugar finals (posicions amb poques peces), i les estratègies i idees més importants d’aquest joc i esport que desenvoluparà la lògica i la imaginació en els vostres fills.

 

Robòtica i STEAM (de P4 a 2n)

Organitza: Marc Giralt

Robòtica, ciència, jocs, art… L’oportunitat de experimentar i crear amb una gran varietat de materials i entorns i tot adaptat pels més petits de l’escola! Descobrirem com la tecnologia i la ciència ens envolten contínuament i que tots podem ser inventors!

 

Robòtica i videojocs (de 3r a 6è)

Organitza: Marc Giralt

PROJECTE MOG.INO – Robòtica, creació de videojocs i altres invents al Mogent.
L’activitat s’estructura al voltant de l’experimentació amb la placa de processament digital Arduino i fomenta les possibilitats de pensament lógico-computacional entre els nois i noies d’edats entre 6 i 12 anys. S’incorpora el bloc de creació de videojocs pels alumnes de 5è i 6è.
Es tracta d’un sistema lliure i de codi obert que permet interconnectar diferents tipus de sensors, motors, i altres components electrònics per tal de crear qualsevol tipus d’enginy electrònic que es pugui imaginar, ja sigui per resoldre un problema de forma enginyosa o simplement per diversió. A partir d’aquest sistema es poden crear des de petits jocs de leds i llums, fins a sistemes d’alarma, de control de reg d’un hort, o fins a robots. No hem volgut titular l’activitat simplement “Robòtica” perquè el concepte va molt més enllà d’això.

 

Anglès (de P3 a 4t)

Organitza: Kids&Us

Kids&Us fa servir una metodologia d’aprenentatge basada en el procés natural d’adquisició de la llengua materna, un procés infal·lible que té lloc en un ordre determinat, natural i espontani… Voleu saber més i descobrir sobre el nostre mètode? www.kidsandus.es
Grups de 5 a 9 alumnes. En cas de més inscripcions s’obriran nous grups amb dia a concretar.

 

Anglès 2 grups (2n-4t i 5è-6è)

Organitza: Cambridge School

Les classes tenen per objectiu fomentar l’interès per l’idioma i desenvolupar una pronunciació correcta. Totes les activitats que es fan segueixen el fil conductor d’un llibre que tracta un tema diferent cada mes per tal de donar un sentit de continuïtat i progrés, la qual cosa també assegura que el vocabulari i les frases clau es revisin i reciclin.
Es potenciarà l’expressió orals als grups de 5è i 6è.
Grups de mínim 8 alumnes.

 

Aventura Trail (de 1r a 6è)

Organitza: A parts iguals

Combinem l’esport i el lleure per crear una activitat on l’infant realitzi esport d’una manera més recreativa, social i sense compromís. Activitats al medi natural, curses d’orientació, jocs, gimcanes, excursions, creació de cursa infantil, creació d’un circuit de geoamagatalls.

 

Iniciació a l’activitat física (de P3 a P5)

Organitza: BM La Roca

Activitats físiques i esportives amb l’adquisició d’hàbits saludables. Formació en valors com la tolerància, el respecte als altres i el treball en equip.
Gràcies a l’acord signat entre la Fundació Handbol Roquerol i l’AMPA Mogent, aquest curs l’activitat d’Iniciació a l’esport tindrà un cost de 15€ semestrals (2 quotes durant el curs) en concepte d’assegurança i material, per tal de fomentar la pràctica esportiva entre els més petits.

 

Taekwondo (de 1r a 6è)

Organitza: Associació Esportiva Green Football

El taekwondo es un art marcial de les més completes que existeix, on hi ha una fusió d’esport i d’art marcial, l’alumne aprendrà els atacs, defenses, pumses, nocions de combat…

L’objectiu principal de l’activitat iniciar a l’alumnat en la pràctica del taekwondo, aconseguir la coordinació necessària per practicar amb eficàcia les diferents tècniques, iniciar a l’aprenentatge dels pumses bàsics, iniciar als coneixements bàsics de defensa personal, aconseguir que el nen/a valori positivament l’activitat esportiva…

Durant el curs es realitzarà varies portes obertes on els pares podreu gaudir i veure a realització de l´activitat com a protagonista el vostre fill/a.
També es realitzarà una trobada amb escoles de tota Catalunya, amb la missió de ser una eina socialitzadora, on els nens podran compartir experiències i passar una bona estona amb altres nens/es.

Contribució del Taekwondo en el procés formatiu dels nens/es:
1 – Exercita la concentració i la disciplina, creant hàbits que ajudaran al nen en els seus estudis i tasques.
2 – Fomenta el respecte i l’educació, fent que el nen/a sigui més comprensiu, tingui millor control personal i creu actituds positives cap als altres.
3 – La conquesta de la confiança i seguretat en si mateix farà que el nen/a es senti segur i amb confiança de les seves possibilitats en diferents situacions de la vida quotidiana.
4 – Millora de la seva forma física, oferint al seu cos resistència increment d’energia, estímuls, flexibilitat, reflexos i motricitat.

 

Patinatge (de P5 a 6è)

Organitza: Associació Esportiva Green Football

El patinatge artístic sobre rodes té com a objectiu principal barrejar els moviments de dansa amb la sincronització del moviment dels peus sumant un extra de dificultat, degut a l’ús de patins amb rodes, la qual cosa ens ajuda a millorar el nostre equilibri.

Es tracta d’aconseguir la combinació perfecta. Per aquest motiu en el patinatge trobem tanta diversitat de moviments, salts, piruetes, figures, etc… El que volem és que el nen/a s’ho passi bé, tingui un bon aprenentatge i que vagi agafant mica en mica l’essència d’un esport molt complet.

L’objectiu, és que al final de cada trimestre es pugui realitzar un espectacle que els pares podran gaudir,  i observar l’evolució que han tingut els seus fills/es durant el període d’extra escolar de patinatge.