Nou espai de menjador per els alumnes de P3

Aquest curs els més petits de l’escola gaudeixen d’una novetat important respecte al servei de menjador.

En un treball conjunt de l’Escola, l’empresa de menjador Centre Català d’Educació i l’AMPA s’ha promogut un canvi molt important pels més menuts del Mogent: dinar a les seves classes.

L’objectiu principal és facilitar l’adaptació dels més menuts a un canvi tant gran com és l’arribada a l’escola “dels grans” oferint-los en un espai més conegut, reduït, tranquil i silenciós que el menjador dels grans.

Els darrers anys s’ha anat observant que la tranquil·litat dels infants de P3 s’acabava en el moment en que els alumnes que no es quedaven a dinar marxaven cap a casa.

Sobretot durant les primeres setmanes d’adaptació, tant l’estona del dinar com a la tarda, els nens i nenes estaven més neguitosos, dificultant aquest procès d’adaptació. Això era provocat pel fet que les seves mestres marxessin de l’aula i les monitores se’ls emportessin a l’espai del menjador. Allà havien de compartir l’espai amb més de 100 nens i nenes de cursos superiors, amb el xivarri que això suposa, tot i tenir un espai habilitat amb taules i cadires menudes.

Es va valorar la proposta de canvi i es va veure molt positiva per part dels tres equips, tot i que impliqués més coordinació i feina extra.

Per poder-la dur a terme l’AMPA ha adquirit material nou:
· 3 carros de servei d’acer inoxidable
· 4 safates ovals de 45×29
· 2 safates ovals de 50×31
· 4 cullerots de servei
· 4 espàtules raseres de servei
· 4 culleres de servei
· 4 pinces de servei
· 3 hules amb certificació d’ús alimentari 2.50×1.40
· 2 hules individuals amb certificació d’ús alimentari 1.50×0.85

Aquest material ha suposat una inversió de 590,08€.

Per altra banda, l’empresa de menjador ha contribuit amb safates especials que mantenen l’escalfor dels aliments.

Dues terceres parts d’aquest material ha estat destinat principalment per a les aules de P3. Tot i així, la resta de cursos també gaudeixen d’aquest canvi. Al treure les taules de P3 ha quedat més espai lliure. Aquest espai s’ha aprofitat per duplicar la zona per a servir el menjar i per fer-ho, s’utilitza un dels carros nous amb els seus estris corresponents. D’aquesta manera s’agilitza el procés i es redueix el temps d’espera dels nens i nenes del menjador.

La primera valoració feta una cop iniciat el curs és molt positiva. L’adaptació dels nens i nenes de P3 ha estat molt més fluida, están molt més tranquils, mengen molt bé, s’adormen abans i a la tarda están més relaxats.

En la reunió de seguiment que es va fer entre l’Escola, l’Empresa i l’AMPA, vam coincidir que, tot i donar més feina a l’equip de monitores i cuina, el canvi ha estat tot un èxit i els petits se n’han pogut beneficiar directament.

Si teniu algún dubte o comentari al respecte us animem a que contacteu amb la comissió.

 

Els alumnes de P3 a la classe

Image 1 of 5